Какво е Wordpress

Здравейте,
ако може някой да сподели какво е Wordpress?
Чувал съм, че се използва за бърза направа на уеб страници и онлайн магазини.

Wordpress e готова система CMS (content managment system) за изграждане на различен вид сайтове. Много е подходяща за създаване на блог. Всички подробности на официален сайт - отвори

Както са писали по горе Wordpress е CMS (content management system) или на български - система за управление на съдържание. Използва се за създаване на всякакъв вид уеб сайтове и ненапразно се използва в над 30 процента от всички уеб сайтове в интернет. Може да се използва за направа на както динамични така и на статични уеб сайтове.

След инсталацията на Wordpress имате възможност да публикувате Posts - публикации и Pages - страници.

Публикациите се използват за публикуване на информация, която има някаква давност, например новините в новинарски сайт или информация която е еднотипна и повтаряема, като например страницата с информацията за определен филм от imdb каталога.

Страниците от друга страна се използват за представяне на информация, която се публикува веднъж и постоянно е актуална. Такъв тип съдържание се ползва за станици от типа За Нас, Контакти.

Темите за Wordpress ви дават възможност да промените облика на вашият сайт.

Плъгините от друга страна добавят допълнителна функционалност.

Wordpress в допълнение с плъгина Woocommerce ви дава възможност за създаване на онлайн магазин за изключително кратко време.

Богатият избор на безплатни и платени теми ви дават възможност да направите желаният от вас сайт без необходимост от разбиране на езици за програмиране, като в повечето случаи може да се наложи да използвате специалист само за довършителни работи по вашият сайт.