Как се прави онлай магазин?

Здравейте,
трябва ми онлайн магазин и искам сам да си го направя.
Разполагам с време, и не ми е нещо спешно.
От къде да започна и какво ми трябва?
Ще се радвам на всякаква помощ.

Има няколко варианта за направа на онлай магазини:

-Готови решения - GombaShop, CloudCart и т.н. които имат определена месечна такса и са отлично решение за всеки, който иска да има онлай магазин без голяма инвестиция във време и пари.

-Open Source решения - Wordpress/Woocommerce, Opencart, Prestashop, Magento.

От open source решенията най-лесният вариант е Wordpress/Woocommerce. Инсталацията и конфигурацията е прилично лесна. Има достатъчно информация на български, както и силна WordPress фейсбук група https://www.facebook.com/groups/wordpressbg/
За стартиране на такъв магазин би ви свършило работа хостинга на всяка компания, като инсталацията на Wordpress става от панела на хостинг компанията, а инсталацията на модула за електронния магазин Woocommerce, от панела във Wordpress.

Opencart и Prestashop са платформи специално създадени за онлайн магазини. Управлението, конфигурацията и инсталацията при тах също е прилично лесно. Повечето пъти инсталацията им се осъществява от контролния панел на хостинг компанията.

3 Likes

Не ви съветвам wordpress за изграждането на интернет магазин. Днес съществуват специални CMS които много по-удобни за създаването на интернет магазин като пример - Open Cart!