в Разширено 

Преглед на въпрос

НачалоПреглед на въпрос:
Вход

Родителски права

Живея на семейни начала от 3 год., иначе с партньора ми сме заедно от 10 г. Имаме дете на 1г. Предстои ни раздяла, по мое желание, просто не се разбираме вече, не си говорим, не си споделяме, и т.н., живеем като саквартиранти с общо дете. Бих искала да знам как мога да получа правата над детето. Не искам да ограничавам бащата да го вижда, но искам детето да е при мен.
Придобитото недвижимо имущество по време на връзката ни са на името на бащата, влогове и депозити - на мое.
По време на 1вата год. от раждането на детето, бащата вообще не е помагал с гледането на детето - нито памперси, нито гледане, нито къпане, нищо. Това ще окаже ли влияние при едно дело за права.
Познавате ли някой, който може да отговори? Помолете го за помощ
Отговори: 4
Подреди по: дата рейтинг
Снимка dqd4
08:57/29.11.2009
Няма
По отношение фактическото съжителство не е уредено в новия Сенеем кодекс.Което значи,че щом и двамата сте родители (вписани сте като такива в акта за раждане) и двамата имате право да упражнявате родителски права (това е система от възможности,които има всеки родител по отношение на детето - да го вижда,да го възпитава,да го издържа и т.н.,като това са едновременно и права и задължения на родителя).По отношение на имуществото - което на чието име е вписано,негово си е.
Юридически вие сте двама непознати,притежаващи родителски права над общо дете.Това,че сте живели заедно 10 години нищо не значи от правна гл.т. Съжителството не е юридически факт,от който да възникват каквито и да било права и задължения.
Всичко това го има в новия Семеен кодекс,но сега нямам време да търся конкретните текстове.Всеки адвокат ще ви отговори безплатно на няколкото въпроса,които ви интересуват.
Вашето мнение:
Снимка bambi
16:22/29.11.2009
Няма
„Всеки адвокат ще ви отговори безплатно на няколкото въпроса,които ви интересуват.” – това може да стане единствено по форумите. Още с влизането в кантората на адвокат – цената за консултация е "дадена". Може – но със заблуждението, „Щом ме ангажирате аз да водя това дело, сега не ми дължите нищо „ – което означава, че тази консултация юриста ще си я включи. Адвокатите ще фалират - ако дават безплатни консултации.
След като няма брак – депозирайте иск за родителски права, и сл. производни – режим на лични контакти с детето и издръжка. Всичко за което твърдите – трябва да имате доказателства – но при обстоятелството, че живеете заедно – никой не може да знае дали е купувал нещо за детето или не. Твърденията Ви трябва да се докажат. Ще получите правата - като заведете иск. Съда не разделя майката от децата, ако няма основание.
ПО ТАЗИ ТЕМА Е ИЗПИСАНО МНОГО - МОЛЯ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ДАДЕНИТЕ ОТГОВОРИ В САЙТА.
Вашето мнение:
Снимка bzlatkov
08:33/30.11.2009
5 от възможни 5 с 1 глас(а) общо
Здравейте, колежката е права.На вас ви трябва адвокат и то с опит в тази материя и да ви устройва адвокатския хонорар, който ще ви определи, защото някой колеги вече измивайки си ръцете с новата ни наредба определят и искат някакви космически хонорари изобщо несъобразени с икономическата ни обстановка и възможнотите особено на хора във вашата ситуация.Ако имате по-конкретни питания във връзка с казуса или процедурата може да ми пишете на пощата advokat_zlatkov@abv.bg.Желая ви успех.
Вашето мнение:
ako toiva 4e vise struva 4e jiveete kato sakvartiranti spored vas e pri4ina da razbiete vrazkata si i da popre4ite na deto da jivee s dvamata si roditeli ne mislete 4e ako si tragnete 6te namerite nqkoi po dobar ako ne ve posqga ako ne vi tormozi ne predpriemaite tazi stapka pomislete za deteto si tova e moeto mnenie za6toto deteto nai mnogo 6te strada
Вашето мнение:
Подобни въпроси:
Моля, използвайте системата за рейтинг. Вашето мнение е от значение!
Ако не сте намерили, каквото тъсите, можете да зададете Вашия въпрос тук
Задай въпрос
| Начална страница | Зала на славата | Регистрация | Вход | Правила за ползване | Политика за поверителност | Помощ | Контакти | RSS |