в Разширено 

Преглед на въпрос

НачалоПреглед на въпрос:
Вход

Калциев дихлорид

В последно време в съставките на доста млечни продукти влиза и Калциев дихлорид ( CaCl_2 ). За какво служи? Доколко е безвреден?
Познавате ли някой, който може да отговори? Помолете го за помощ
Отговори: 1
Подреди по: дата рейтинг
Снимка galq
14:33/15.07.2009
3.8 от възможни 5 с 9 глас(а) общо
Регистриран е като хранителна добавка Е-509, в групата на емулгаторите. Счита се за безвреден.
В млечната промишленост се използва като сгъстител при производство на ферментирани млечни продукти, повишава добива на краен продукт. Компенсира ниското ниво на калций в млякото, а също и загубата му след пастьоризация.
Калциевият дихлорид има и фармакологично значение, използва се при недостиг на калций в организма и като противоалергично средство.
Вашето мнение:
Подобни въпроси:
Моля, използвайте системата за рейтинг. Вашето мнение е от значение!
Ако не сте намерили, каквото тъсите, можете да зададете Вашия въпрос тук
Задай въпрос
Directno.com
| Начална страница | Зала на славата | Регистрация | Вход | Правила за ползване | Политика за поверителност | Помощ | Контакти | RSS |