в Разширено 

Преглед на въпрос

НачалоПреглед на въпрос:
Вход

Какво да правя?

Омъжена съм от 3г. и вече неиздаржам постоянно да слушам как за нищо не ставам, защтото несъм била идеална. Мисля да се разведа но не съм на ясно от къде да започна и какво да направя. Имаме и детенце на 2г. и 7м. и той ме заплашва че ще го взме и никога няма да го видя вече. Възможно ли е това да се случи и в кои случаи детето се присъжда на бащата?

Пояснение от aвтора:
държа да кажа че нямам нищто против да потдаржа контакт с дащеря ни все пак той е неин баща но все пак искам род. права да са мои

Пояснение от aвтора:
нежелая детето да се тормози просто нашите отношения да приключат по цивилизован начин

Пояснение от aвтора:
а дали е вазможно да се уточнят родителските права и евентуалната издражка чрез съд без бракоразводно дело защтото той едва ли ще е съгласен и щте се опита да разтака нещтата за да ме тормози чрез детето без да го интересува че така тормози и него
Познавате ли някой, който може да отговори? Помолете го за помощ
Отговори: 4
Подреди по: дата рейтинг
Снимка bambi
21:35/22.06.2009
5 от възможни 5 с 2 глас(а) общо
Щом има 3 години от сключването на брака - може да се разведете. на бащата се присъждат родителските права - при следните обстоятелства- майката е наркозависима, алкохоличка, с лош морал ( проститутка), изоставила е детето си за определен период от време. Във вашия случай- толкова малко дете не може да се повери на грижите на бащата.
На първо място: вземете акта за сключен брак- той ще се приложи в исковата молба.
Следва да депозирате молбата си в съда - като в същата - посочети причините за желанието Ви за прекратяване на брака.
Всички мъже си говорят, че ще вземат децата и едва ли не няма да ги види майката- 3 % го правят- но при по големи деца. Не се страхувайте от тези закани.
Вашето мнение:
Снимка bambi
09:37/23.06.2009
5 от възможни 5 с 2 глас(а) общо
Това за – наркоман и проститутка – е в насока майката. В повечето случай съда присъжда родителските права на майката, а в дадения случай има дете на 3 години. Ако бащата изяви желание да се грижи за детето – и майката депозира искова молба за развод – родителски права, бащата задължително трябва да има насрещна искова молба. В другия случай- ако в самото производство станат известни обстоятелства – че майката няма необходимия капацитет за полагане на грижи за детето. В съвкупност – че бащата заплашва – че майката няма да види детето им – е показателно, че не е човек на действията. Това да повтаряш едно и също си е психически тормоз.
„gonzales” – лично аз смятам, че има много бащи по способни от майките – да гледат и възпитават децата‼!, но какъв мъж трябва да е някой – за който преди 3 години съпругата му е ставала за всичко- а вече не? За какво му е на този мъж едно дете от жена, която не става за нищо- да може след 5-10 години да му натяква – че прилича на майка си – която не става за нищо? Видно, малкото дете го е изнервило до крайна степен.
Винаги можеш да сринеш насрещната страна в едно бракоразводно дело – стига да искаш. Въпрос на преценка е – дали съда ще го приеме. Има и друг момент – че нещата когато стигнат до съд – са си чист Садизъм и то най- вече за детето. Каквито и да са отношенията между родителите – те не трябва да се отразяват на децата.
Вашето мнение:
Снимка bambi
15:18/24.06.2009
5 от възможни 5 с 2 глас(а) общо
" gonzales " прави опозиция - защото би следвало да има такава... Но в повечето случай бащите искат децата - с цел да тормозят, чрез тях майките. В последствие се получава, че детето е толкова настроено срещу майката - че при виждането й - започва да пищи и да се тръшка.
При депозиране на исковата молба за развод - ще искате родителските права и следващите производни ( лични контакти на бащата с детето; размер на издръжка; ползване на семейното жилище)
Детето Ви е малко и не е логично да бъдат предоставени родителските права на съпруга Ви. Липсват ли данни за Вас в насока - алкохолизъм, наркотична зависимост и т.н. обстоятелства поставящи в риск живота на детето - бащата ще има лични контакти с детето, а на Вас ще бъдат възложени родителските права. Дори бащата да има по- добри условия за отглеждане на детето и възможности - то отново няма да стане. Защото детето е малко. Добрите му финасови възможности единствено ще са мотив за по висока издръжка.
П.П. Родителските права може да се променят - при злоупотреба на другия родител - ограничаващ личните конакти ( нарушаване на съдебно решение), при ново възникнали обстоятелства, като основно се гледат интересите на детето.
Вашето мнение:
Снимка bambi
21:33/26.06.2009
3.7 от възможни 5 с 3 глас(а) общо
"Пояснение от aвтора:
а дали е вазможно да се уточнят родителските права и евентуалната издражка чрез съд без бракоразводно дело защтото той едва ли ще е съгласен и щте се опита да разтака нещтата за да ме тормози чрез детето без да го интересува че така тормози и него"

РОДИТЕЛСКИ ПРАВА СЛЕД РАЗВОДА

Чл. 106. (1) При допускането на развода съдът служебно постановява на кого от съпрузите се предоставя упражняването на родителските права, определя мерките относно упражняването на тези права и относно личните отношения между децата и родителите и издръжката на децата.

(2) Съдът предоставя упражняването на родителските права, след като прецени всички обстоятелства с оглед интересите на децата. Тези права не могат да бъдат предоставени на виновния за развода съпруг, ако това ще се отрази отрицателно на отглеждането и възпитанието на децата.

(3) Съдът изслушва родителите и децата,ако са навършили четиринадесет години. Ако е уместно, той изслушва и децата, навършили десет години, както и близки на семейството.

(4) (Изм. - ДВ, бр. 63 от 2003 г.) По изключение, ако интересите на децата налагат, съдът може да постанови те да живеят при дядо, баба други роднини или близки, с тяхно съгласие, в приемно семейство или в специализирана институция.

(5) Ако обстоятелствата се изменят, съдът по молба на единия от родителите или служебно може да измени постановените по-рано мерки и да определи нови.

Колкото и да събутира делото и да прави отлагане - няма да е повече от 1 година, в тази една година ще се явите 3-4 пъти в съда.
Първо съдебно заседание (с.з) - преминава в запознаване на исковата молба и дали подържате написаното в нея, изслушват ответната страна. Дава се помирителен период - но в исковата молба може да помолите да бъде прескочен този срок за помирение, защото брака ви е лишен от смисъл.
Второ с.з. - може да има изслушване на свидетели
Трето с.з. - ход по същество: същите неща - обсъждане и т.н. Ако някоя от страните има ново възникнало обстоятелство - се разглежда.
И след 30 дневен срок - решението е готово.
Съпруга Ви може да не иска развод, и с това да бави делото. Намерете си свидетели - очевидци - на отношенията ви. Не такива от сорта: "Тя ми каза, че той я тормози" а от: "ТАКА Й КРЕЩЕШЕ И ОБИЖДАШЕ БЕЗ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА - ЧЕ ПРИСЪСТВАМ ТАМ", " ЗАПЛАШИ Я - ЧЕ КАТО СИ ТРЪГНА ЩЕ Й СЕ ВИДИ ТЕСЕН СВЕТА".
Може да прибегнете до предположението - че съпруга Ви си има друга, отдал се е на ергенски живот, изнервя се че имате домакински разходи и всякакви от този сорт. Просто анализирайте действията му и ги опишете на кратко.
И ПРЕСТАНЕТЕ ДА СЕ ЯДОСВАТЕ И ДА СЕ ТРЕВОЖИТЕ - НЯМА ДА ВИ ВЗЕМЕ ДЕТЕТО!
Отговорете на следните въпроси мислено: 1. Злоупотребявате ли с алкохола?,2. Регистрирана ли сте да предлагате "магистрална любов"?, 3. Имате ли доказано с медицински документ психично заболяване?
АКО ОТГОВОРИТЕ СА "НЕ" - НЯМА ОТ КАКВО ДА СЕ ТРЕВОЖИТЕ.
Вашето мнение:
Подобни въпроси:
Моля, използвайте системата за рейтинг. Вашето мнение е от значение!
Ако не сте намерили, каквото тъсите, можете да зададете Вашия въпрос тук
Задай въпрос
| Начална страница | Зала на славата | Регистрация | Вход | Правила за ползване | Политика за поверителност | Помощ | Контакти | RSS |