в Разширено 

Преглед на въпрос

НачалоПреглед на въпрос:
Вход

Кокоши трън

Здравейте, бих искал да попитам как се премахва или гори кокоши трън и мога ли със някаква паста или крем да се премехне в къщи?
Познавате ли някой, който може да отговори? Помолете го за помощ
Отговори: 3
Подреди по: дата рейтинг
Снимка ficaka
18:03/13.03.2009
5 от възможни 5 с 3 глас(а) общо
Горенето на кокошите тръни с течен азот е най-популярното лечение, но трябва да се прилага внимателно, защото може да се прогори кожата около кокошия трън и искайки да си помогнете да си нанесете още по-голяма вреда.

Народът пък препоръчва да се изпробва лечебната сила на чесъна.
Обелваме скилидка чесън, намачкваме го на кашичка и я намазваме върху предварително измития крак. Важно е да се разрани кожата, където се намира кокошият трън, защото, както казахме, тя е твърда и вроговена. Когато мястото се разрани даваме възможност на лекарството, в случая чесъна, да достигне по-лесно до корена на тръна и да го унищожи. Трябва всяка вечер в продължение на няколко дни да нанасяме чесновата кашичка върху проблемното място, като прикрепваме с анкерпласт. Според народната медицина три дни лечение са напълно достатъчни, за да се отървете от болката.

Звучи добре, имайки предвид, че лекарствата действат много по-бавно, а чесъна пък не е вреден – в смисъл, че няма никаква химия. Обаче, ако някога сте белили с голи ръце повече от половин килограм чесън, то ще знаете за невероятната му изгаряща сила.

Друга домашна рецепта е по-същия начин кокошият трън да се маже с белия сок на смокинята, докато не изчезне. Когато късате смокиня или листо от дървото може би сте забелязали белия лепкав сок – именно той според народните лечители е вълшебно лековит.

И вече по-нова народна рецепта е тази, която се приготвя от лъжица свинска мас и 4 аспирина. Трънът отново се изрязва в дълбочина, намазва се и се залепва. Важно е да атакуваме всички кокоши тръни, които са ни се появили, но най-вече да локализираме кокошият трън – майка, към който да насочим всичките си сили за унищожение.

А според мен пък горещият пясък на плажа е идеален унищожител на кокошите тръни. Възможно е да не е основен, а само съпътстващ, но според мен определено горещия морски пясък и морската вода действат добре за изчистване на ходилата.
Вашето мнение:
Снимка veromero
00:34/24.05.2009
5 от възможни 5 с 2 глас(а) общо
Чувала съм за два ефикасни метода, единият е като доближиш запалена цигара до него и я държиш докато можеш, колкото можеш повече, а другият е едно мазило казва се титания, струва около 9 лв в аптеките, с него се маже мястото като се внимава да не се маже отстрани, понеже гори кожата. С титания можеш да се мажеш по няколко пъти на ден и след няколко дни просто тази кожа където е трънчето пада заедно с него.
Вашето мнение:
Снимка cyprus
20:32/21.04.2010
Няма
Преди години имаше едни химически моливи, като се навлажни графита пише в лилаво. Ако намериш такъв молив направи така: разкисни в топла вода кокошия трън и опитай с игла да го разчоплиш и извадиш черните трънчета. Естествено се постарай да почистиш иглата със спирт. След това надраскай с молива. Разкисване и оцветяване с молив прави 2-3 пъти дневно докато изчезне. Ако е останало коренче то се вижда под лилавото, защото се оцветява в по-тъмо. Аз така си махнах кокоши трън на палеца. Не боли, не цапа, не иска много време. Успех.
Вашето мнение:
Подобни въпроси:
Моля, използвайте системата за рейтинг. Вашето мнение е от значение!
Ако не сте намерили, каквото тъсите, можете да зададете Вашия въпрос тук
Задай въпрос
| Начална страница | Зала на славата | Регистрация | Вход | Правила за ползване | Политика за поверителност | Помощ | Контакти | RSS |