в Разширено 

Преглед на въпрос

НачалоПреглед на въпрос:
Вход

как да компресирам снимки

Моля, ако някой знае, да ми обясни или да ми каже къде да прочета с какъв софтуер и как точно се компресират файлове, по-конкретно - снимки. Благодаря:)
плс кажете трябва спешно
Познавате ли някой, който може да отговори? Помолете го за помощ
Отговори: 3
Подреди по: дата рейтинг
Снимка milen
11:09/06.12.2007
2.3 от възможни 5 с 9 глас(а) общо
Файлове можеш да компресираш с WinRar, WinZip и т.н. програми.
За да компресираш снимка(намалиш големината на файла и) е нужно да я преобразуваш в друг тип(напр. от bmp в jpg). JPG е най-масовия формат за снимки и за съжаление за да се постигне малкия размер на файла се губи качество. При PNG няма загуба на качество, но са малко по-големи.
Ако снимките са ти вече в JPG формат, можеш да поработиш само в посока намаляне на размера на снимките.
Вашето мнение:
Снимка susperia
23:52/06.12.2007
4 от възможни 5 с 12 глас(а) общо
Самия .jpg си е пак един вид компресия на информацията,която се съдържа в една снимка.Затова професионалните апарати снимат и в .raw където е значително по-малка загубата на информация.Ако искаш да намалиш размера на дадена снимка от гледна точка на байтовете,без да пипаш размера като пиксели направи следното: отвори я с Photoshop и от падащото меню избери save as.След това избери .jpg като разширение и дай ок.Тогава ще ти се покаже един плъзгач със скала от 1 до 12.Движейки го вдясно ще видиш за съответното число от скалата какъв ще е размера на снимката в кВ.12 е най-високата резолюция,и затова колкото по-малко число избереш,толкова ще е по-малък файла като размер,но и като качество;)

Вашето мнение:
Снимка marti2244
00:11/23.02.2012
Няма
АКО ВСЕ ОЩЕ ВИ ИНТЕРЕСУВА КАК СТАВА НАМАЛЯВАНЕТО НА РАЗМЕРА НА СНИМКА (ТАКА НАРЕЧЕНОТО "КОМПРЕСИРАНЕ")
(ФАЙЛОВИТЕ ФОРМАТИ ЗА ИЗБРАЖЕНИЯ .JPG , .PNG , .BMP , .GIF И Т.Н. ) , СЪВЕТЪТ МИ Е ДА НАПРАВИТЕ СЛЕДНОТО : ОТВОРЕТЕ ФАЙЛА С WINDOWS-КАТА ПРОГРАМА Paint ( Start меню--> Paint --> File --> Open ( --> Open ) ) , СЛЕД КОЕТО ГО
К О М П Р Е С И Р А Й Т Е (КОМПРЕСИРАЙТЕ СНИМКАТА) !! МИСЛЯ , ЧЕ Е ЯСНО !! ВСЪЩНОСТ , ЧУКНЕТЕ В МЕНЮТО НА БАРА image --> Stretch and Skew иии В ПОЛЕТО Stretch ЗАПИШЕТЕ В ПОЛЕТАТА ЗА "ДЪЛЖИНА" (Horizontal) И "ВИСОЧИНА" (Vertikal) ЧИСЛОТО НА П Р О Ц Е Н Т А , КЪМ КОЙТО ИСКАТЕ ДА НАМАЛИТЕ ( ИЛИ УВЕЛИЧИТЕ (СТИГА ДА ЖЕЛАЕТЕ)) РАЗМЕРА НА СНИМКАТА !! ВСЕ ПАК (МНОГО ВАЖНО ) ВЪВЕДЕТЕ А Б С О Л Ю Т Н О ЕДНАКВИ СТОЙНОСТИ ЗА ПРОЦЕНТА НА ПРОМЯНА НА Horizontal И Vertikal !! ЗА ДА НЕ СЕ СТИГА ДО НЕПРИЯТНИ МОМЕНТИ !! В КРАЙНА СМЕТКА "OK" !! ЕСТЕСТВЕНО НАКРАЯ ТРЯБВА ДА ИМА И save as !! ЗА ДА Я ЗАПАМЕТИМ КАТО НОВА СНИМКА С НОВИТЕ РАЗМЕРИ (СТАРАТА ЩЕ СИИИПРОДЪЛЖИ ДА СЪЩЕСТВУВА СЪС СТАРОТО ИМЕ И РАЗМЕРИ ( !! ДА НЕ ВЗЕМЕ САМО ДА НЕТИСНЕш save ..МНОГО Е ВАЖНО , ЗАЩОТО ЩЕ ЗАГУБИШ СТАРИЯ РАЗМЕР )taka biwa li!! ИЛИ ДА !! И ВСЕ ПАК !! СТАВА ДУМА (В СЛУЧАЯ) ЗА Д В Е НЕЩА (КАКТО СЕ ВИЖДА).. НАЙ НАПРЕД ЗНАЧИ СМЕ НАМАЛИЛИ САМИТЕ ФИЗИЧЕСКИ РАЗМЕРИ НА СНИМКАТА ( КАКТО КАЗАХ ,ПРИМЕРНО ОТ 600/400 ПИКСЕЛА/ПИКСЕЛА НА 300/200 ПИКСЕЛА/ПИКСЕЛА) , Т.Е. ТЯ Е СТАНАЛА "ПО МАЛКА" .. И СЛЕД ТОВА ,ОСВЕН ТОВА,СМЕ НАМАЛИЛИ РАЗМЕРА НА САМИЯ ФАЙЛ!! ГОЛЕМИНАТА НА ФАЙЛА СЪС СИГУРНОСТ Е СТАНАЛА ПО МАЛКА (ИЗМЕРЕНА В БАЙТОВЕ ( KB ILI MB)) ..УРОЦИТЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАТ..СТАВА ДУМА, чЕ MICROSOFT СЕ Е ПОГРИЖИЛА чРЕЗ ТАЗИ СИ ПРОГРАМА И ЗА ДРУГО .. Paint може АБСОЛюТНО ЛЕСНО И ДА ПРОМЕНЯ ТИПА НА ФАЙЛА .. И ТОВА АКО НЕ Е ВЪРХА .. ОТ .JPG МОЖЕ ДА СТАНЕ .PNG ИЛИ КАКЪВТО ТАМ ДРУГ ФОРМАТ НА ИЗОБРАЖЕНИЕ СЕ ИСКА .. .JPG ФОРМАТА ПО ПРИНЦИП Е С ПО МАЛКИ РАЗМЕРИ (ПРИ ТРАНСФОРМИРАНЕ ДА КАЖЕМ ОТ .BMP) (МАЛЪК ПРОБЛЕМ В СЛУчАЯ Е ФАКТА,чЕ ЩЕ СЕ Е ВЛОшИЛО КАчЕСТВОТО НА СНИМКАТА .. ВСЕ ПАК , ДА СЕ ПРЕЦЕНИ КАКВА Е ЦЕЛТА НА ЗАНЯТИЕТО) .. ВАЖНО Е ДА СЕ ОТБЕЛЕЖИ, чЕ ПРИ НАМАЛЯВАНЕ НА РАЗМЕРИТЕ НА СНИМКА С Paint (чРЕЗ ПОКАЗАНИЯ СПОСОБ )КАчЕСТВОТО НА ИЗОБРАЖЕНИЕТО СЕ ЗАПАЗВА(ЕСТЕСТВЕНО ПРИ ЗАПАЗВАНЕ НА СЪЩИЯ ФАЙЛОВ ФОРМАТ ПРИ СЪХРАНЯВАНЕТО НАКРАЯ (save as)) !! Т.Е. ОЩЕ ЕДИН ПЛюС !!
Вашето мнение:
Подобни въпроси:
Моля, използвайте системата за рейтинг. Вашето мнение е от значение!
Ако не сте намерили, каквото тъсите, можете да зададете Вашия въпрос тук
Задай въпрос
| Начална страница | Зала на славата | Регистрация | Вход | Правила за ползване | Политика за поверителност | Помощ | Контакти | RSS |