в Разширено 

Преглед на въпрос

НачалоПреглед на въпрос:
Вход

download и upload

Здравейте, с риск да изглеждам като пълен невежа моля за отговор:

Какво са download и upload ? В почти едно и също време правя измервания чрез speed.io и speedtest.blizoo.bg Резултатите, които получавам са много различни, като при измерването чрез speedtest.blizoo.bg стойността на upload е по-висока от стойността download. Подозирам, че тук има някакъв търговски трик за заблуждение на потребителите. Разбира се държа сметка за мерните единици.

Благодаря на всички за отговорите
Познавате ли някой, който може да отговори? Помолете го за помощ
Отговори: 2
Подреди по: дата рейтинг
Снимка bobi
09:06/22.05.2012
Няма
Разбира се, че има търговски трик. Първо трябва да знаеш,че гарантирания трафик е много скъпо нещо. Ако гледаш брошурите, знай че се отнася за нормално разпределение на трафика от потребителите. Ако всички виснат на жицата да точат филми в един и същ момент, не могат да ти гарантират този трафик, който е от плана ти или от брошурата и това е нормално.

Ъплоуд е когато качваш данни от твоя компютър към мрежата, да кажем пишеш електронно писмо и текста заминава по мрежата към мейловия сървър.

Даунлоуд е когато сваляш данни от мрежата на твоя компютър, например когато отвориш някакъв сайт, реално се издърпва текста и картинките на конкретна уеб страница на твоя компютър, за да можеш да ги видиш. Също даунлоуд е когато сваляш филм или музика от Интернет.

За трафика има повече гарантиран и по-малко гарантиран, като всичко е условно. Целта на доставчиците на интернет е да не избягат потребителите.

Обикновено доунлоад скоростта трябва да е по-висока, защото на нас ни трябва да сваляме данни, а ъплоуд скорост почти не ни е нужна, защото не качваме кой знае какви данни.

Ъплоуд скоростта е важна само за сървърите на които са разположени сайтовете, за да осигурят достъп на данни за своите потребители. При сървърите вече има гарантиран трафик и той се плаща много скъпо (няколко стотин лева).
Вашето мнение:
Получаването на различни резултати при измерване скоростта на сваляне и качване е нормално, поради факта, че двете програми, които ползвате могат да мерят спрямо разни сървъри.Разстоянието между Вас и сървъра, състоянието на линията и нейната натовареност оказват влияние. Ако сте обикновен потребител и при теглене в торент клиента Ви се изписва скорост по-голяма от 1000 КВ/s , не е необходимо да предприемате нищо. Можете да ползвате: www.speedtest.net за да тествате скоростите спрямо точка в света по Ваш избор.
Вашето мнение:
Подобни въпроси:
Моля, използвайте системата за рейтинг. Вашето мнение е от значение!
Ако не сте намерили, каквото тъсите, можете да зададете Вашия въпрос тук
Задай въпрос
| Начална страница | Зала на славата | Регистрация | Вход | Правила за ползване | Политика за поверителност | Помощ | Контакти | RSS |