в Разширено 

Преглед на въпрос

НачалоПреглед на въпрос:
Вход

Почистване на сребро?

Как се почиства сребро: посребрени съдове, сребърни бижута и други?
С времето пожълтяват, и нямат същия блясък както като нови.

Пояснение от aвтора:
Със сода за хляб трябва доста търкане и пак не става по тесни вдлъбнатини. Пък и в крайна сметка светва малко среброто, но пак не е кой знае колко блестящо. Има ли други методи?
Познавате ли някой, който може да отговори? Помолете го за помощ
Отговори: 6
Подреди по: дата рейтинг
Снимка krasemir
20:57/09.09.2010
Няма
Със сода за хляб.
Вашето мнение:
Снимка emkco
09:53/10.09.2010
5 от възможни 5 с 1 глас(а) общо
Среброто потъмнява в резултат на излагането му на химикали във въздуха и на кожата. Почистването на потъмняло сребро може лесно да се направи с домакински препарати.

Как да Чистя сребро с амоняк

Важно е да запомните, че амоняка може сериозно да навреди на сребро, ако то не е много разреден.

Работете в добре проветрено помещение при използване на амоняк. Избягвайте разливане на амонячен разтвор в/у други предмети.

Добавят се две супени лъжици течен сапун за съдомиялни и една чаена лъжичка на домакински амоняк и 1 / 4 чаша вода. Разтворът се разбърква добре.

Потопете памучен тампон в сместа и леко търкайте среброто до отстраняване на потъмняването. Използвайте чиста памучна кърпа за премахване на петно от по-големи обекти сребро.

Потопете среброто в разтвора, ако търкането не премахне петно. Среброто се оставя да кисне в продължение на 30 до 40 минути. След това извадете среброто от разтвора и го изплакнете с вода, непосредствено преди да го почистите с мека четка за зъби. Накрая изсушете и полирайте среброто с чиста памучна кърпа преди да го съхраните или използвате отново.

Как да Чистя сребро с оцет

Оцетът е един от най-простите решения за почистване. Той е евтин, не е токсичен и отличен инструмент за премахване на петно от сребро.

Добавя се една чаена лъжичка сол в чаша оцет и се оставя солта да се разтвори. Използвайте по-големи количества оцет и сол, за да чистите по-голям брой елементи. Добавете към сместа 1 / 4 чаша брашно, за всяка чаша оцет и бъркайте докато получите хомегенна паста.

Намежете с пастата сребърните предмети и я оставете да престои в продължение на 15 до 20 минути. След това премахнете пастата от сребърните бижута и сребърните прибори с чиста кърпа и топла вода. Повторете този процес, ако има останало петно по среброто. Накрая изсушете и полирайте среброто с чиста памучна кърпа.

Как да Чистя сребро с хлебна сода

Содата за хляб е прост и ефективен инструмент за бързо почистване и премахване на петна от сребро.

Напълнете голяма купа с литър гореща вода и добавете по една супена лъжица сода за хляб и една супена лъжица сол. Дайте възможност на хлебната сода и солта да се разтворят напълно, преди да продължите. Разбъркайте водата, ако е необходимо.

Поставете парче от алуминиево фолио на дъното на купата. Парчето трябва да бъде достатъчно голямо, за да можете да разположите в/у него сребърните предмети, които трябва да бъдат почистени. Поставете сребърни предмети върху фолио на дъното на купата и ги оставете да се престоят 15-20 секунди, преди да ги извадите.

Внимателно изтъркайте среброто с мека четка, ако е необходимо. Изплакнете среброто с чиста, топла вода, преди да полирате и изсушите среброто с чиста памучна тъкан.
Вашето мнение:
Снимка dania45
15:50/23.10.2010
4 от възможни 5 с 1 глас(а) общо
има!ПРДИ известно време си купих малко устройство,наречено ултразвукова пералня.само се потапят в чиста вода,пуска се това нещо и работата става.сега не знам къде може да се намери,но при бижутерита има такива вани за почистване с ултра звук
Вашето мнение:
Снимка free
01:13/08.11.2010
Няма
Пробвай с пепелта от цигарите, аз пробвах със сребърен пръстен и стана много бързо. Само леко втриват пепелта в среброто
Вашето мнение:
Снимка no_name
19:27/05.01.2011
Няма
Сода за хляб или паста за зъби или амоняк ;)
Вашето мнение:
Снимка lazarbelev
15:37/08.08.2011
Няма
Статия за това как да се грижим за сребърните бижута и как да ги почистваме. :)
http://zkdoverie.wordpress.com/2010/...за-сребърните-бижута/
Вашето мнение:
Подобни въпроси:
Моля, използвайте системата за рейтинг. Вашето мнение е от значение!
Ако не сте намерили, каквото тъсите, можете да зададете Вашия въпрос тук
Задай въпрос
| Начална страница | Зала на славата | Регистрация | Вход | Правила за ползване | Политика за поверителност | Помощ | Контакти | RSS |